Deserty

Deserty

Deserty

 

Jistotou k dezertům jsou ušlechtilá sladká vína. Dokáží zákusky pozdvihnout, obohatit a osvěžit. Italské Vin Santo a Recioto či alsaský Muškát a Gewurztraminer téměř nikdy nezklamou. Dezerty založené na citrusech mohou souznít s výraznější zářivou kyselinkou sladkých Rieslingů. K ovocným salátům se výborně hodí alsaské pozdní sběry (označení Vendanges tardives a Sélection des grains nobles), ať už z pinotů, Gewurztramineru či Rieslingu. Doprovodí je i šumivá vína. K jablečnému koláči sedne zralý sladký Chenin (např. Coteaux du Layon). Ke karamelovým krémům a pudinkům doporučujeme Sauternes. K čokoládě se hodí portské, ale také některá komplexní suchá červená, která již  sama o sobě hrají čokoládovými tóny, např. Amarone

Kontaktujte nás:


+420 720 151 667

Navštivte nás:

Wine Society s.r.o
Korunní 21
120 00 Praha 2
Po – Pá
otevřeno dle akcí a předchozí domluvy