Hovězí maso a zvěřina

Hovězí maso a zvěřina

Hovězí maso a zvěřina

 

Na starém kontinentě klasický gastronomický zážitek – to jest tmavé maso ve společnosti dobrého červeného. Hovězí steak je jedním z mála společníků vín s průbojnými tříslovinami; rozumí si s Bordeaux z levého břehu, tedy s velkými víny postavenými na odrůdě Cabernet sauvignon (např. Pauillac či Saint-Estephe). Důstojně hovězí steak doprovodí i jižní Rhóna, Châteauneuf-du-Pape či Gigondas. U ostatních úprav hovězího bychom měli dbát na jemnost, resp. dobrou zralost tříslovin u tvrdších odrůd, tedy aby víno nebylo příliš drsné a mladé. Syrové hovězí (tatarský biftek) si koneckonců rozumí s Beaujolais, tedy s jemnějším ovocným vínem. K vařenému hovězímu s omáčkami se hodí Merlot (např. Saint-Emilion), ale i nazrálé Barolo a klasický tělnatější Pinot noir z Burgundska (PommardGevrey-Chambertin). Právě mohutnější Pinot noir zpravidla harmonicky doprovází také zvěřinu, pokud jde o ptactvo, může být i lehčí. K burgerům a mletému kořeněnému masu se hodí i základní jednodušší víno od řeky Rhóny (Syrah z Côtes-du-Rhône).

Kontaktujte nás:


+420 720 151 667

Navštivte nás:

Wine Society s.r.o
Korunní 21
120 00 Praha 2
Po – Pá
otevřeno dle akcí a předchozí domluvy