Orientální kuchyně

Orientální kuchyně

Orientální kuchyně

 

Orientální kuchyně se zpravidla vyznačují výraznými pikantními chutěmi a pro harmonický doprovod žádají si vín podobného charakteru. Tradičně se tato jídla s víny nepárovala, nicméně to možné je a výsledkem bývá zajímavý gastronomický zážitek. Úspěšná jsou aromatická bílá - Sauvignon blancViognierMuškát, Chenin a především RieslingGewurztraminer a alsaský Pinot gris. K thajské kuchyni, koriandru, citrónové trávě a chilli se výtečně hodí právě Riesling, např. moselský s trochou zbytkového cukru a svěží kyselinkou. K těžším a aromaticky bohatým pokrmům (např. k vietnamskému vepřovému) se hodí Pinot gris, s plným projevem v ústech i s trochou zbytkového cukru. K zázvoru či k výraznějším sushi se hodí Gewurztraminer. Sushi si skvěle rozumí také s Champagne. Ke smažené zelenině si můžeme dopřát dokonce i v sudech školené Chardonnay (např. Pouilly-Fuissé). Celkově platí doporučení vyhýbat se mohutným červeným s drsnými tříslovinami, neboť příliš uzemní bohatou aromatiku asijských jídel.

Kontaktujte nás:


+420 720 151 667

Navštivte nás:

Wine Society s.r.o
Korunní 21
120 00 Praha 2
Po – Pá
otevřeno dle akcí a předchozí domluvy