Pizza, těstoviny

Pizza, těstoviny

Pizza, těstoviny

 

U pizzy samozřejmě záleží na obložení. Vzhledem k dobré a opodstatněné tradici párování jídel s víny podobného původu však lze všeobecně doporučit toskánské červené - Sangiovese disponuje kyselinkou, která se dobře vyrovná s nejčastějším rajčatovým základem. Jeho svěží aromatika pizze sedí též, doplní se nejen s rajčaty, ale i se sýrem a vůní těsta. Podobně je tomu i s Piemontskou Barberou. Všeobecnou zásadou pro párování vína s pizzou s rajčatovým základem je přítomná kyselinka, nehodí se příliš težká vína s drsnými tříslovinami. U základu smetanového lze sáhnout i po opulentnějším bílém, např. burgundském. Podobně jako s pizzou je tomu i s těstovinami – záleží na úpravě. Špagety Aglio olio (česnek a olivový olej) doprovodí Soave, podobně jako zelené pesto. K rajčatovým omáčkám volíme Sangiovese (např. Chianti), či Montepulciano d'Abruzzo. Platí to i o pikantnějších úpravách, jako All'Arrabbiata. Pokud jde např. o Boloňské špagety (s mletým masem), můžeme zvolit i těžší vína z Apulie, např. Primitivo. K sýrovým omáčkám se hodí lehčí ChardonnayMerlot či Barbera. K mořským plodům Verdicchio, Muscadet, či taktéž lehčí Chardonnay.

Kontaktujte nás:


+420 720 151 667

Navštivte nás:

Wine Society s.r.o
Korunní 21
120 00 Praha 2
Po – Pá
otevřeno dle akcí a předchozí domluvy