Ryby a plody moře

Ryby a plody moře

Ryby a plody moře

 

Delikatesy mořského i sladkovodního původu nejčastěji sluší svěžím bílým vínům. K lehčím úpravám ryb, ale také k ústřicím, slávkám či krevetám volíme lehká bílá jako jsou ta severoitalská, ať už Soave či vína z Alto Adige, výborně se hodí také Muscadet z Loiry, či některá jednodušší burgundská (odrůdy Aligoté a Chardonnay), jejichž krásným, typickým příkladem je základní Chablis. K výraznějším úpravám ryb, ale i k darům moře s výraznějším charakterem (humr) se výtečně hodí klasické větší burgundské (např. Meursault). Krabímu masu sluší i plnější ovocnější jižní bílá z údolí Rhóny (odrůdy Viognier, RousanneMarsanne). Většinu těchto pokrmů výborně a po svém doprovodí i suché (brut) Champagne. Champagne je skvělé dohromady se sushi. U ryb s tmavším masem (tuňák či losos) lze s úspěchem sáhnout také po růžovém či lehčím červeném (Pinot noir, ale i Cabernet franc z údolí Loiry).

Kontaktujte nás:


+420 720 151 667

Navštivte nás:

Wine Society s.r.o
Korunní 21
120 00 Praha 2
Po – Pá
otevřeno dle akcí a předchozí domluvy