Vepřové maso, uzeniny

Vepřové maso, uzeniny

Vepřové maso, uzeniny

 

Jako tradiční evropské delikatesy patří právě vepřové a uzeniny k nejčastějším společníkům vín. K šunkám a většině uzenin, ale i k paštikám se výtečně hodí vína burgundských modrých odrůd, tedy lehčí ovocná červená jako Beaujolais (a další Gamay) nebo jednodušší vína z Pinotu noir. Hodí se také Valpolicella a piemontská Barbera, další víno s dobrou kyselinkou a spíše nevýrazným tříslem. Z bílých je osvědčené Chardonnay či sušší Pinot blanc. U výraznějších kořeněných salámů lze sáhnout po Syrahu (Côtes-du-Rhône) či Cabernetu franc. U jídel z vařeného či pečeného vepřového je nejlépe sáhnout po sušším alsaském víně, nejlépe Rieslingu. Ten si rozumí i s dušeným zelím. Tradiční alsaská kuchyně je koneckonců blízká kuchyni české. K vepřovému se smetanovými omáčkami (houbová apod.) se hodí kromě Rieslingu také burgundské, jak bílé Chardonnay, tak červený Pinot noir. Guláši a podobným kořeněnějším úpravám sluší Frankovka. Ke grilovanému vepřovému můžeme zvolit např. Chianti či vína ze severní Rhóny.

Kontaktujte nás:


+420 720 151 667

Navštivte nás:

Wine Society s.r.o
Korunní 21
120 00 Praha 2
Po – Pá
otevřeno dle akcí a předchozí domluvy