Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

 

Zeleninová jídla si s víny rozumí, je však třeba dbát správného párování v závislosti na druhu zeleniny a způsobu její úpravy. Syrová zelenina si žádá vína odpovídající svěžesti, syrovosti – zvolíme mladá bílá s dobrou kyselinkou. Ještě výraznější musí kyselinka být pokud volíme k salátům octovou či citrónovou zálivku. Hodí se Chablis a jiná Chardonnay s důrazem na svěžest, dobré je zvolit Sauvignon blanc. Sauvignon si výborně rozumí s chřestem. K syrovým rajčatům můžeme také volit Sauvignon, hodí se však i červené, nutně s výraznější kyselinkou (Gamay, Cabernet franc, Barbera). K zelenině na másle se hodí klasické plnější burgundské Chardonnay. K zpracovaným rajčatům (např. lasagne) se hodí Chianti a další Sangiovese. U grilované zeleniny se nemusíme bát ani tělnatějších červených (SyrahCabernet sauvignon). Pokud připravujeme exoticky kořeněná zeleninová jídla, např. kari, dopřejeme jim doprovod aromatického bílého, nejlépe Rieslingu či Gewurztramineru.

Kontaktujte nás:


+420 720 151 667

Navštivte nás:

Wine Society s.r.o
Korunní 21
120 00 Praha 2
Po – Pá
otevřeno dle akcí a předchozí domluvy